ALBUME FOTO DIGITALE


Reuniti calitatile albumului clasic cu ale revistelor de moda tip magazin si rezultatul este uimitor: un album cu coperti dure din piele, file cartonate, un singur colaj/print care cuprinde ambele pagini in deschidere, in designul caruia imaginatia nu are limite.
Desi termenul de digital nu este cel mai reprezentativ, albumele de acest tip le veti gasi sub diverse denumiri ca albume foto-carte cu coperti dure, wedding fotobook, album digital cu coperti de lux, insa acest aspect releva faptul ca albumele, mai exact slideurile sunt proiectate in mediu digital (computerizat) si printate cu laboratoare digitale de inalta performanta.
Ca fotograf de nunta pur si simplu iubesc acest gen de albume foto pentru libertatea de exprimare in design, concept, stil. Asemeni enciclopediilor de arta, aceste albume digitale pot sta in biblioteca la loc de cinste fiind admirate deopotriva si de cunoscatori si nu numai.

Albume digitale foto-carte cu coperte de piele de lux pentru nunta
Consider foarte importante cateva avantaje ale albumelor digitale si anume posibilitatea de a printa atat o singura imagine pe un slide pentru a conferi grandoare cadrului, cat si mai multe imagini la un loc pentru a spune o poveste de nunta. Imaginati-va ca aveti in acelasi timp mai multe tablouri cat si colaje cuprinse intr-un singur continut, albumul de nunta. Coperta. Este elementul care da rafinament albumului. Nu este o simpla protectie a continutului ci modul in care stilul si personalitatea isi spun cuvantul inca de la prima privire. Ca si cum haina face pe om si gadgeturile ne schimba viata, astfel o coperta deosebita face dintr-un album o piesa de colectie.

Este important cand faceti alegerea pentru un album digital de nunta sa aveti in vedere in mod deosebit materialul fotografic pe care il veti aseza in el. Pretul platit pentru un album nu presupune numai piele si hartie fotografica; un album nu se cumpara cantitativ si nu inseamna nimic fara fotografii artistice. Exista tendinta la prima informare de a face o comparatie intre ofertele albumelor digitale de nunta strict prin prizma pretului. Nu mica va va fi surpriza sa gasiti albume foto mai ieftine, realizate ca si continut cu material fotografic mediocru si design chicios cat si albume cu un pret corespunzator dar in care arta si bunul gust se imbina intr-un mod armonios pentru a dura in timp. O practica recenta pentru albumele foto de duzina este de a trimite la producator DVDul cu pozele de la nunta. Producatorul alege in graba ce-i pica in mana, pt ca nu cunoaste evenimentul, numai sa ia comisionul. Rezultatul este adeseori dezamagitor: nu se fac corectiile de incadrare, culoare, detalii, lumina necesare, spiritul artistic lipseste din design, insiruirea de poze nu sugereaza o poveste a evenimentului si problemele pot continua. Mai mult, pentru comoditate sunt folosite softuri cu templateuri adesea chicioase care duc albumul in ridicol. Dezastrul este garantat. Ieftin si bun nu exista.

Experienta de fotografi de nunta se reflecta profund in realizarea unui album foto de lux. Albumele foto realizate de Apertura Photography sunt proiectate tot de noi, cu atentie. Fotografiile de nunta sunt atent selectate, retusate si cuprinse in colaje. Colajele sunt vizualizate de client pentru ultimele modificari. In final proiectul este trimis la executare. Colaboram cu producatori care si-au dovedit maiestria executiei si rezultatele se vad prin prisma solicitarilor dumneavoastra.

Sunt cateva principii minime de respectat in proiectarea continutului unui album de nunta pe care noi la Apertura Photography vi le destainuim:
 • Intr-un album trebuie sa se regaseasca atat slideuri cu o singura imagine cat si colaje cu imagini multiple. Noi dam echilibrul intre ele.
 • Fiecare slide are o tema. Fotografiile sunt alese din acelasi moment. Ideea este de a crea o pagina dintr-o poveste.
 • Continutul albumului trebuie sa fie echilibrat si nu disproportionat in raport cu momentele zilei. Spre exemplu este nefiresc sa avem mai multe slideuri de la pregatirile de nunta decat slideuri de la cununii sau sesiuni foto.
 • Designul general al unui colaj, la Apertura Photography il vedem ca pe unul simplu, in care fotografia este in centrul atentiei pentru a pune in valoarea momentul, povestea si slideul. Nu folosim artificii grafice menite sa afecteze caracterul profesional, intim, artistic si fotojurnalistic al albumui. Orice elemente adiacente fotografiei sunt simple si menite sa confere personalitate.
 • Intr-un slide imaginile folosite trebuie sa fie prelucrate de principiu in aceeasi maniera sau sa existe o logica in contrastul dintre imagini (ex: o imagine mare alb negru intre mai multe imagini mai mici color).
 • Fotografiile din pagina trebuie asezate la o anumita distanta de securitate de marginea albumului pentru a conferi un passe partout general. Exista si exceptii argumentate din perspectiva artistica.
 • Chipurile persoanelor nu vor fi asezate in slide pe muchia de mijloc a albumului din motive de articulare a albumului la cotor in acea zona.
 • etc.

Detalii si repere
La un album digital pot fi remarcate:
 • Dimensiuni coperta deschisa (inchisa):
  • slide 30x21 (pagina 15x21cm)
  • slide 45x30 (pagina 23x30cm)
  • slide 60x40 (pagina 30x40cm)
  • slide 40x20 (pagina 20x20cm)
  • slide 60x30 (pagina 30x30cm)
  • slide 80x30 (pagina 40x30cm)
  • slide 90x30 (pagina 45x30cm)
 • Copertile pot fi din panza satinata (CTB), piele regenerata ecologica sau naturala, in diverse culori, nuante si texturi (cognac, visiniu, bej, brun, negru, rosu, alb, albastru, etc.), softcover, hardcover, plexiglas.
 • Pentru coperta pot fi utilizate: fereastra foto, canvas foto, stanta initiale sau nume, coperta dubla cu bordura, coltare metalice
 • Grosimea si greutatea filelor cartonate: 300g standard sau 700g
 • Hartia fotografica raster semimata (standard) sau cu insertie metalica
 • Cutia de lux din piele si interior catifelat cu inchidere snur pentru pastrarea albumului sau geanta diplomat din piele
 • In deschiere, printul se face dintr-o singura bucata pe ambele pagini. Un slide e format din 2 pagini. (pagina stanga si cea dreapta). Numarul de file este egal cu numarul de slideuri.
Albume foto-carte digitale de lux Coperti albume digitale foto-carte piele LUX nunta
Daca doriti sa studiati diverse modele de albume foto digitale va rugam sa vizitati sectiunea galerie albume foto de nunta din piele.
Pentru a vizualiza continutul albumelor realizate de Apertura Photography va rugam sa vizitati pagina ALBUME foto digitale de nunta.
fotograf nunta Tg-Jiu